Nieuws Actueel

Blog top 5: Misser leidt tot victorie

Bram de Vrind 23 januari 2015

Dat kritiek naar aanleiding van een fout(je) kan leiden tot een verbeterslag en uiteindelijk zelfs victorie, blijkt wel uit het blog van Tineke Huizenga. Met een boeiend voorbeeld uit haar ondernemerspraktijk, pakt zij de koppositie in de blog top 5 van deze week. Bekijk hieronder welke bloggers het lijstje compleet maken.

1. Tineke Huizenga - Ben jij weleens betrapt?Krijg jij weleens kritiek? Ken je dat, iemand geeft feedback op iets van jou en je voelt je betrapt? Zo ga ik je vertellen wat ik met deze feedback deed maar niet zonder dat ik mijn victorie met je wil delen.

2. Martine Teeselink - Maak jezelf onmisbaarVorige week belde ik met een ondernemer in de verpakkingsindustrie, laten we hem ‘Bob’ noemen. Bob zei: "Ik herken dat wel, wat jullie zeggen over het overtreffen van de verwachtingen en het vasthouden van klanten. Maar ik heb een ander probleem op dit moment: de dure dollar en de lage olieprijzen.

3. Richard de Vries - Conflict oplossen? Begin bij jezelfBinnenkort geef ik samen met Grietje Oosting-Tangenberg een trainingsdag over het oplossen van conflicten. Mooie gelegenheid om het daar in deze blog over te hebben. Er zijn veel situaties waarbij een conflict heel gemakkelijk op de loer ligt.

4. Bouwien Rutten - De wereld is in rep en roerDe wereld lijkt in rep en roer, sinds de gebeurtenissen in Parijs. De zorgen zijn terecht. Maar hoe komt het nu dat alle media aandacht uitgaat naar een aanslag in Parijs, terwijl er al maanden, jaren, brandhaarden zijn waar onschuldige slachtoffers vallen en we er weinig over lezen?

5. Olaf Rutten - Leren van apen en paardenAfgelopen week zat oud toptennisser Richard Krajicek bij De Wereld Draait Door. Hoe komt het toch dat Nederland geen echte tennistoppers meer voortbrengt? Krajicek zei iets interessants: wij trainen en werken keihard maar we laten te weinig.