Nieuws Actueel

Blogtop 5: Als je bezwijkt onder resultaatdruk

Caroline Spilt 3 juli 2015

Resultaatdruk stress vrouw middelgroot

Leer van een salestrainer wat er gebeurt als een verkoper bezwijkt onder resultaatdruk. "Als u nu koopt heb ik volgende week meer tijd om een andere klant te helpen." En ook hoe je als consument de confrontatie aan kan gaan: "Van ons gesprek, afgelopen zondagmiddag, heb ik een flinke knoop in m’n buik overgehouden." Je leest het in de nummer één van de blogtop 5 van deze week:

1. Ad van Beek - Ik ben ook mandenmaker

'Meneer... hebben we een deal?' hoor ik de keukenverkoper geforceerd aan mij vragen. M'n mond valt open. Ik geloof m'n eigen oren niet. Ik heb je drie keer gezegd dat ik vanmiddag niet ga kopen en maar 2 uurtjes de tijd heb om met elkaar de keuken samen te stellen. Hij verblikt of verbloosd niet. 'Als u nu beslist maakt u gebruikt van de actie 35 procent korting die deze week loopt'. Ik wrijf in m'n oren. Hoor ik dit écht wel goed?

2. Janneke van Heugten - Vrouwen help elkaar!

In een bedrijfslaag met overwegend veel mannen word je als vrouw makkelijker over het hoofd gezien. De vaak bescheiden opstelling van vrouwen is funest voor hun zichtbaarheid. Daarnaast hebben vrouwen de neiging om elkaar eerder tegen te werken dan verder te helpen. Als we willen dat de economische zelfstandigheid van vrouwen gaat toenemen, zullen vrouwen elkaar vaker de bal moeten toespelen.

3. Paul van Leeuwen - ZZP'er haal die opdracht binnen

Als ZZP'er, die ik graag zelfstandig professional noem, is het vinden van opdrachten de eerste levensbehoefte. Zonder opdracht zitten is soms even prettig, maar dat mag nooit te lang duren. In een markt die kantelend is, maar waar op veel vakgebieden nog altijd meer aanbod van professionals is dan vraag, is opdrachten niet altijd eenvoudig. Daarom hier een aantal tips.

4. Richard de Vries - De geheimen van acquisitie

Een opdracht hengel je niet zomaar naar binnen. Daar gaat veel zelfstandig werk achter de bühne aan vooraf. Het is de kunst zinvol gebruik te maken van de bronnen op het Internet. Een eerste kennismaking met je potentiële klant krijg je door het verkennen van de bedrijfswebsite en profielen op socialmedia kanalen.

5. Tineke Huizenga - Hoe vind jij dit?

De zaal zat vol… Zestig mensen zaten te wachten op waarmee ik hen zou inspireren. De opdracht was: ‘Verzorg een inspiratiesessie over de ‘Eerste Indruk’ en zorg ervoor dat de vraag naar ‘meer’ vanuit de mensen zelf komt.’