Nieuws Actueel

Blogtop 5: 'Ik begrijp er niets van'

Lotte Grimberg 17 juli 2015

Wat is er toch mis met Nederland? Dat is de vraag die de winnaar van de blog top 5 van deze week zichzelf stelt. "In ons land wordt veel gesproken over een krimpende overheid, die in de praktijk alleen maar uitdijt", schrijft Toin Saris. Benieuwd naar zijn oplossing voor deze scheve politiek? Lees het terug in zijn winnende blog. En kijk gauw welke bloggers de andere vier plekken bezetten.

1. Toin Saris - Wat is er mis met dit land?

Ik weet natuurlijk niet hoe het u vergaat. Maar als ik de plannen van de overheid hoor over alle mogelijke lastenverlichtingen en vervolgens daar achteraan dat het kabinet bijvoorbeeld de BTW op diverse producten en diensten wil verhogen, begrijp ik er helemaal niets meer van.

2. Janneke van Heugten - Vrouwen moet je liefdevol schoppenVanaf 1995 is er geen beweging in de aanwezigheid van vrouwelijke deskundigen aan het woord in de media. Er is eerder sprake van achteruitgang. Dat bleek afgelopen maart al toen ik het Global Media Monitoring Project voor Nederland coördineerde. Ook NRC Handelsblad komt met teleurstellende onderzoeksresultaten. Door de beperkte weergave van ‘de vrouw’ in de Nederlandse media krijgen de hoogst opgeleide vrouwen van Europa de boodschap mee dat ze alleen een podium en erkenning verdienen als ze mooi en verzorgend zijn. Vrouwen onzichtbaar als working force blokkeert de economische groei.

3. Richard de Vries - Zomerklus? Werk aan de winkel!

Langzamerhand merk je het. Je komt bij klanten en hebt alle ruimte om te parkeren, je inbox heeft stukken minder ‘spoedeisende’ e-mails, het aantal bezoekers van je website neemt af. Allemaal signalen dat de zomervakantie is gestart en klanten minder goed te bereiken zijn. Zijn dat redenen om het rustig aan te doen of juist redenen om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van je bedrijf? Ik denk het laatste.

4. Tom Beltman - ZZP'er koop een zaak

Het aantal ZZP’ers neemt in 2015 weer flink toe. Fijn, zoveel nieuwe ondernemende mensen! ‘Maar... ZZP’er, als je echt ondernemer wil worden, is een bedrijfsovername het overwegen waard’. 95 procent van de overgenomen bedrijven bestaan namelijk nog na 5 jaar, waar 50 procent van de startende ondernemingen al afgehaakt is. De kans van slagen is dus aanzienlijk groter bij het overnemen van een bestaande organisatie.

5. Wesley Boer - Blijf in beweging

Iedereen weet inmiddels wel dat je voldoende moet bewegen om gezond en fit te worden of te blijven. Toch merk ik in de praktijk dat toch niet helemaal duidelijk is wat je dan zou kunnen doen.