Nieuws Actueel

Blogtop: Het Nieuwe Werken 4.0, nooit meer naar kantoor

Caroline Spilt 30 oktober 2015

Blogtop hangmat flex werk middelgroot

Met trots presenteert de redactie dit blogtoplijstje. Meest gelezen is de blog van Saskia Maarse, 'Dansend naar het graf'. Raoul Rossou scoorde op twitter. Heutink was verreweg de grootste kliktopper op Facebook. Rutgers is sowieso goed. Hij is al weken niet uit de blogtop5 weg te slaan. En als het aan Groenewoud ligt, hoeven we nooit meer naar kantoor!

1. Saskia Maarse - Dansend naar het grafWoest was hij. “Waar zijn mijn brommers gebleven?” raasde de Spaanse eigenaar van het brommerverhuurbedrijf. “Eh, dat weet ik niet,” stamelde ik. “Ze zijn er mee vandoor gegaan.” De eigenaar zwaaide wild met z’n armen en riep woorden naar ons, waarvan ik de betekenis nog niet kende. Totaal overrompeld door zijn heftige emoties wisten mijn collega en ik niet goed hoe we moesten reageren.

2. Raoul Rossou - Het blije bankroet van Marco BorsatoVorige week hoorde ik voor het eerst het nieuwe nummer van Marco Borsato, ‘Mooi’. De tekst sprak me direct enorm aan maar toen ik het verhaal erachter hoorde begreep ik ook precies wat hij hiermee bedoelde.

3. Chantal Heutink - Burn-out: boem is hoNa jarenlang gezocht te hebben naar ‘what makes me tick’, wat motiveert mij, heb ik het gevonden: I-Care, Kenia, ‘The Opportunity of Confidence’ en alles wat daarmee te maken heeft. Ik ben er vol ingegaan. 24/7, grenzeloos, gepassioneerd en met tomeloze energie. Ik was letterlijk niet te stuiten. Het kostte me geen enkele energie, ik kreeg er juist energie van.

4. Fred Rutgers - Voer eens een goed gesprek met je klantKom jij eigenlijk wel in gesprek met je klant? Of praat jij net zoals veel andere ondernemers altijd tegen je klant? Marketeers en verkopers staan doorgaans in het standje zenden. Ze roeptoeteren de hele dag door naar hun klanten maar als je even goed kijkt, zie je dat ze helaas niet echt in gesprek komen met hun klanten en prospects.

5. Romano Groenewoud - Van Het Nieuwe Werken naar Digital NomadIedereen die gewend is enkele dagen thuis te werken kent zonder twijfel een aantal aangename voordelen. De keuze om zelf (gedeeltelijk) werktijden te bepalen is er één van. Niet alleen tussendoor een boodschap doen of de was ophangen, maar ook bijvoorbeeld 's middags naar yoga en 's avonds nog even doorwerken is nu ook mogelijk.