Nieuws Actueel

Blogtop5: Een gratis minuutje psychoanalyse

Caroline Spilt 8 mei 2015

Blogtop 5 bank vrouw middelgroot

'Ja maar' betekent eigenlijk 'nee', "nee, ik heb niet geluisterd naar wat je zegt, en ik ga je nu overtuigen van het feit dat ik het beter weet dan jij". Een citaat uit de best gelezen blog van deze week. Je vindt 'm hieronder. Een gratis minuutje psychoanalyse op de vrijdagmiddag:

1. Joris Groenendijk - 'Ja maar' is nee

Wat had ik ze vroeger vaak. Van die discussies met mensen waarin ik mezelf te pas en te onpas 'ja, maar...' hoorde uitbraken. Dat heb je, als je jezelf graag hoort praten. En ik zat in een omgeving waarin de gemiddelde mens zichzelf maar wat graag hoorde praten.

2. Richard de Vries - Neem je klant serieus

Het boek ‘Flow en de kunst van het zakendoen’ van Jan Bommerez & Kees van Zijtveldis een opmerkelijk boek. Wat mij bijzonder aansprak is het inzicht voor jezelf na te gaan hoe je met het koopproces van de klant omgaat.

3. Sigrid Jansen - Van bevlogen naar bezeten

In een vorig blog heb ik geschreven over ‘bevlogen ondernemen, in de waan van de dag’. Daarin werd duidelijk dat beiden een risicofactor in zich hebben. Bevlogen ondernemers kunnen doorslaan naar bezeten ondernemers. En het steeds werken in de waan van de dag kan er toe leiden dat je verslaafd raakt aan het blussen van brandjes, omdat het een adrenaline boost oplevert.

4. Sanne Cramer - Welke sociale media passen bij jou?

Regelmatig krijg ik de vraag op welke sociale media platformen je actief moet zijn. Er zijn er zoveel en je wil je tijd nuttig besteden. Natuurlijk is het goed om de ontwikkelingen in de gaten te houden rondom nieuwe sociale media initiatieven. Denk aan een Snapchat en tsu.

5. Janneke van Heugten - Stuur journalisten niet het bos in

Je hebt maanden, misschien wel jaren, geploeterd aan het voltooien van je boek, proefschrift, onderzoek of een ander project. Er komt een moment dat je tevreden de laatste punt zet. Het werk heeft vaak pas zin als het gezien wordt door anderen. Met dat besef slinger je alle pagina’s waar je zo hard aan gewerkt hebt de wereld in. Bij vragen verwijs je naar het boekwerk waarin immers alle antwoorden te vinden zijn. Ook journalisten stuur je het bos met te veel bomen in. Waar zij vervolgens zo snel mogelijk uit wegrennen.