Nieuws Actueel

Blokker in zwaar weer

Jeroen Jansen 30 april 2014

Winkelbedrijf Blokker Holding heeft vorig jaar zowel de omzet als de winst zien afnemen, doordat de consument de hand nog op de knip hield. Dat maakte het moederbedrijf van onder meer de winkelketens Blokker, Marskramer, Xenos en Intertoys woensdag bekend.

De nettowinst kwam in 2013 uit op 61 miljoen euro, 5 procent minder vergeleken met het voorgaande jaar. De omzet liep 4 procent terug tot 2,5 miljard.

"In onze belangrijkste markten, Nederland en België, bleef het consumentenvertrouwen ook in 2013 op een laag niveau, hetgeen leidde tot druk op de bestedingen in de hele non-foodsector. Het jaar 2013 was daarom opnieuw een moeilijk jaar'', aldus Blokker-topman Roland Palmer.

De eerste maanden van dit jaar kenden volgens hem een "aarzelende start'' van de verkopen bij de winkelformules. De verkoop van tuinmeubelen en tuinartikelen bij Leen Bakker, Blokker en Tuincentrum Overvecht kwamen dankzij het mooie voorjaarsweer wel vroeg op gang.

De onderneming, die het vooral moet hebben van de tweede helft van het jaar, waagt zich niet aan uitspraken over de resultaten voor het hele boekjaar.