Nieuws Actueel

Blokker ziet winst flink kelderen

Van onze redactie 21 mei 2015

Image 4938720

Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 65,3 miljoen euro, tegen 139,5 miljoen in 2013. De omzet van Blokker Holding liep met 1,1 procent terug naar een kleine 2,1 miljard euro.

De mindere resultaten werden vooral veroorzaakt door tegenvallende verkopen op huishoudelijk gebied. Blokker heeft inmiddels maatregelen in gang gezet die de omzet weer moeten laten groeien, maar het verwacht niet eerder dan in 2017 hier de vruchten van te plukken. In de eerste maanden van het nieuwe jaar is volgens de onderneming sprake van een ,,aarzelende start'' van de verkopen.

Huishoud

,,Huishoud blijft een punt van zorg. Wij zijn ons ervan bewust dat wij de transformatie versneld moeten doorzetten'', zegt Blokker-topman Roland Palmer. Hij wijst erop dat onder meer de speelgoed- en onlineverkopen wel goed lopen. Discounter Big Bazar, die er achttien nieuwe winkels bij kreeg, zag de omzet daarnaast met 16 procent toenemen. Xenos vertoonde stevige groei in Duitsland, waar ook nieuwe vestigingen werden geopend.

Blokker startte vorig jaar in zes Blokker-filialen wel met een nieuwe formule. Er zijn nieuwe producten geïntroduceerd en de winkelindeling is veranderd. De vernieuwingen zijn volgens de keten succesvol en worden dit jaar in enkele tientallen winkels verder uitgerold. De filialen met de nieuwe formule laten een duidelijke omzetstijging zien ten opzichte van winkels in de oude situatie, aldus Blokker.