Nieuws Actueel

Bloomberg: Italië wil nog meer miljarden voor steun huishoudens

De Italiaanse regering komt binnenkort waarschijnlijk met een nieuw steunpakket van wel 8 miljard euro om huishoudens te helpen met de hoge kosten voor energie. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Dat steunprogramma komt bovenop de meer dan 30 miljard euro die eerder door Rome is uitgetrokken om mensen en bedrijven te helpen tegen de sterk gestegen energieprijzen.

ANP 30 juni 2022

ANP300622153 1

De Italiaanse premier Mario Draghi heeft vanwege een belangrijke kabinetsontmoeting over dat steunpakket de NAVO-top in Madrid eerder verlaten, aldus de ingewijden. Er zou overigens nog geen definitief besluit genomen zijn.

Naar verwachting komen er belastingverlagingen voor burgers en andere vormen van steun. Eerder kregen Italiaanse bedrijven die veel energie verbruiken belastingvoordelen. Rome heeft ook de accijns op brandstof verlaagd. Onlangs werd deze accijnsverlaging nog verlengd.

Om die steunmaatregelen te bekostigen heeft Italië de belastingen op winsten van olie- en gasbedrijven juist verhoogd. Om de afhankelijkheid van Russisch gas af te bouwen is Italië bezig om meer gas te halen uit bijvoorbeeld Algerije, Egypte en Angola.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws