Nieuws Actueel

Bluecity010 koopt Tropicana: Zwemparadijs wordt ondernemersbolwerk

Rik Nizet 8 oktober 2015

Tropicana ondernemersbolwerk middelgroot

Het voormalig zwemparadijs Tropicana in Rotterdam komt in handen van het bedrijf Bluecity010. Het Rotterdamse bedrijf deed woensdag op een openbare veiling het hoogste bod: 1,7 miljoen euro.

Het zwembad, dat ooit gold als een van de visitekaartjes van de Maasstad, moest in 2010 de deuren sluiten. Sindsdien is het verval ingetreden. Het is nog niet helemaal duidelijk wat Bluecity010, een netwerk van vijftig 'duurzame' ondernemers, met het zwembadgebouw wil doen.

Ondernemers uit eigen organisatieWel is zeker dat BlueCity010 er ondernemers uit de eigen organisatie wil huisvesten. De aangesloten bedrijven verwerken op allerlei manieren Rotterdams afval tot nieuwe producten. Zoals RotterZwam, dat nu al een deel van het Tropicana-gebouw huurt. Het bedrijf teelt er eetbare paddestoelen op onder meer koffiedik en blijft voorlopig in het voormalig zwembad zitten, aldus een woordvoerster van BlueCity010.

Rotterdams raadslid Jos Verveen van D66 reageerde woensdag blij op het nieuws. "Onze zorg was dat er voor woningbouw zou worden gekozen, omdat dat het meeste geld oplevert. Ik ben heel blij dat een vernieuwend initiatief gewonnen heeft", aldus Verveen.