Nieuws Actueel

BMW boekt recordresultaten

Caroline Spilt 6 mei 2015

Het Duitse autoconcern BMW heeft in het eerste kwartaal van dit jaar nieuwe records behaald bij de omzet, verkoop en winst. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

De omzet ging met bijna 15 procent omhoog tot 20,9 miljard euro. Daarbij profiteerde het bedrijf onder meer van een wereldwijde verkoopstijging van zijn hoofdmerk BMW, met 5,4 procent tot 451.576 stuks en gunstige wisselkoerseffecten. Het bedrijfsresultaat steeg met 20,6 procent naar het recordniveau van 2,5 miljard euro. Op nettobasis klom de winst met 4 procent naar 1,5 miljard euro.

Solide groeiBMW zei met vertrouwen naar de rest van het jaar te kijken, ondanks de uitdagende economische omstandigheden in sommige regio's, de moeilijke Russische automarkt en de zwakkere Chinese markt. Er wordt dit jaar een solide groei verwacht met records bij de verkoop en winst voor belastingen, aldus het bedrijf uit München.

RivalenHet concern verwacht verder dat het dit jaar zijn titel van 's werelds grootste producent van luxeauto's zal vasthouden, voor zijn Duitse aartsrivalen Daimler en Audi.

Topman Norbert Reithofer wordt bij de aandeelhoudersvergadering later deze maand opgevolgd door Harald Krüger, die verantwoordelijk is voor de productie. Reithofer wordt dan president-commissaris.