Nieuws Actueel

BNN krijgt prijs voor Over mijn lijk

Van onze redactie 28 februari 2015

Image 4787176

De Zeldzame Engel Awards worden sinds 2009 elk jaar uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier inzetten op het terrein van zeldzame aandoeningen. BNN kreeg de prijs voor de aandacht die de omroep besteedt aan zeldzame ziekten in programma’s als Je zal het maar hebben en Over mijn lijk.

Respectvol ''Met kwalitatieve programma’s laat de omroep zien hoe het leven van mensen met een zeldzame ziekte er uitziet. Op respectvolle wijze hebben verschillende presentatoren door de jaren heen met patiënten gesproken. Dit heeft bekendheid gegeven aan de specifieke aandoeningen van deze groep patiënten en aan het bestaan van zeldzame ziekten in het algemeen”, staat in het juryrapport.

Je zal het maar hebben werd afgelopen jaren gepresenteerd door Patrick Lodiers, Ruben Nicolai en Valerio Zeno. Dit jaar nam Tim Hofman de presentatie over van Valerio, die Over mijn lijk zal gaan presenteren. In dit programma worden jonge mensen geportretteerd die alles uit de laatste fase van hun leven halen.