Nieuws Actueel

Bod van 3,5 ton op Marktplaats maakt Twentse zonneauto een van de duurste ter wereld

Van onze redactie 12 mei 2015

Marktplaats solartt

Als dat hoogste bod serieus is, schaart de zonneauto zich in de top tien van de duurste auto’s ter wereld. De advertentie was zondag na drie dagen al 55.000 keer bekeken en kreeg landelijke aandacht via onder meer RTL.

De 21Connect heeft een topsnelheid van 140 kilometer per uur, hij verbruikt 1.600 watt bij 90 kilometer per uur en is volgens de advertentie in prima staat: ‘De auto heeft altijd droog gestaan en is goed onderhouden’.

GrappenmakersWoordvoerster Justine Wolters van het Solar Team Twente weet nog niet of alle biedingen op de advertentie serieus zijn en van wie ze afkomstig zijn, ‘maar dat gaan we deze week uitzoeken. Er zullen best wat grappenmakers bij zitten die geen serieus bod hebben gedaan, maar zoiets gebeurt gewoon op Marktplaats. Echt extreme biedingen zoals van een paar miljoen hebben we er al wel uitgefilterd’.

HistorieOf de hoge bedragen het team hebben verrast? Wolters: „Ja. We hebben van tevoren wel gezegd dat we minimaal 200.000 euro voor de auto willen hebben. Er is heel veel in geïnvesteerd en je verkoopt toch een stukje historie.”

MonacoDe 21Connect was afgelopen weekeinde in Monaco om een demonstratie op het stratencircuit te geven. Een sticker met de woorden ‘for sale’ moest de aandacht van potentiële kopers trekken. „Daar is nog geen concreet bod uit voortgekomen, maar er waren wel mensen geïnteresseerd.”

De advertentie op Marktplaats blijft vooralsnog tot eind deze week op de site staan. Dan beslist het team of er een deal met een koper wordt gesloten.