Nieuws Actueel

Body Trust: Op z'n bourgondisch afslanken

Lotte Grimberg 6 november 2014

Bourgondischetenvoedselhapjes425

Afvallen en zonder schuldgevoel een chocoladereep naar binnen werken. Claudia Vesters is er zeker van dat deze combinatie met haar afvalmethode Body Trust mogelijk is. "Met mijn bourgondische methode kunnen mensen afvallen én genieten. Je kiest zelf wat je lekker vindt als dieet."

Bourgondisch afvallen is je volproppen bij het kerstdiner?"Het is altijd zo opvallend dat mensen bij het woord bourgondisch meteen denken aan enorm veel eten en drinken. Bourgondisch kan ook gezelligheid met vrienden en familie betekenen. En ja, eten en drinken zijn hier ook van de partij, maar waarom betekent bourgondisch dan meteen overeten? Met de eetmeter en de schijf van vijf kiest iedereen zijn eigen dieet. Je eet daardoor alleen maar dingen die je lekker vindt en wordt niet verplicht tot een vast weekmenu. Het is dus ook mogelijk om te genieten van al het lekkers bij het kerstdiner."

De pondjes vliegen eraf?"De kilo's vliegen er niet razendsnel af. Mijn voorkeur gaat uit naar naar langzaam afvallen. Vooral omdat het gewenste gewicht dan eerder behouden blijft en omdat het ook een stuk minder moeite kost. Je begint langzaam te wennen aan de nieuwe lijfstijl. Om het gestelde doel te bereiken, leer ik de afvallers dat ze alles mogen, maar dat ze niet alles willen. Ze moeten daarom keuzes maken uit al het lekkers. Deze insteek is toch een stuk positiever dan het ouderwetse afvalmotto: ik wil alles, maar ik mag niets."

En jij? De nieuwe Sonja Bakker?"Ik denk het wel. Ik zie mijn afvalmethode zeker uitgroeien tot een succes. Vooral omdat mensen met mijn methode de regie in hun eigen handen hebben. Ze hoeven dus niet verplicht het boek van Sonja Bakker te volgen."