Nieuws Actueel

'Boegbeeld' gevonden als aanvoerder voor Topteam technologiebasis Twente

Van onze redactie 11 februari 2015

De aanvoerder, een ‘landelijke speler’ op het vlak van innovatieve materialen en maakindustrie, wordt woensdagmiddag gepresenteerd door de Overijsselse commissaris van de Koning Bijleveld en waarnemend burgemeester De Graaf van Enschede.

TopteamHet Topteam moet de innovatie in de regionale maakindustrie gaan aanjagen. Een zogeheten Kwaliteitsteam gaat zich toeleggen op de ruimtelijke aspecten. De teams staan in nauw contact met de Twente Board, die de regio in brede economische zin aan banen moet helpen. Het instellen van het Topteam wordt woensdag besproken tijdens een gezamenlijke commissievergadering van de gemeenteraad van Enschede en Provinciale Staten.LocatiesHet Topteam zal niet alleen het profiel van de technologiebasis op het terrein van de voormalige luchthaven vorm moeten geven, de vierkoppige ploeg zal ook de samenhang met het Kennispark Twente in Enschede, het Thales-terrein in Hengelo en het XL Businesspark bij Almelo bij zijn werkzaamheden betrekken. Achtergrond van de relatie met de vier andere locaties is dat Twente te veel hectares aan bedrijventerreinen heeft en dus een herschikking noodzakelijk is.

KostenHet Topteam wordt voor drie jaar aangesteld en vergt 4 ton per jaar, op fiftyfiftybasis op te brengen door de provincie en de gemeente. Voor het Kwaliteitsteam wordt jaarlijks 150.000 uitgetrokken, de communicatie kost per jaar het zelfde bedrag. Het Topteam werkt onafhankelijk en zonder last of ruggespraak. Rond 1 april zou het profiel voor de technologiebasis klaar moeten zijn.Lees ook: 'Innovatie in maaksector moet aangejaagd worden door topteam'

Foto: Lenneke Lingmont