Nieuws Actueel

Boekenketen Polare bungelt

Rik Nizet 14 januari 2014

Boekenketen Polare krijgt geen boeken meer. Leverancier CB (voorheen Centraal Boekhuis) heeft de levering aan de grootste boekenketen van Nederland stopgezet vanwege een betalingsachterstand, meldt de NOS.

Volgens een woordvoerder van moederbedrijf Procures is Polare nu in gesprek met het CB om het probleem op te lossen. Komt er geen oplossing, dan is dat de doodsteek voor de winkels. BetalingsachterstandVan een betalingsachterstand is volgens de keten absoluut geen sprake. Polare zegt met CB en "andere belangrijke leveranciers'' te onderhandelen over nieuwe voorwaarden voor de betaling en levering van boeken. De afspraken zouden moeten worden aangepast omdat de omzetten in de boekenmarkt teruglopen. Wat Polare concreet wil, is niet duidelijk.

LeveringenPolare verwacht dat er over enkele dagen nieuwe afspraken met CB zijn gemaakt. Het is in het belang van beide bedrijven "dat de leveringen zo snel mogelijk worden hervat'', aldus de keten.

VestigingenPolare heeft 20 vestigingen in Nederland en 8 in België. Verschillende vestigingen waren voorheen van Selexyz. Dat bedrijf ging in 2012 failliet. De winkels van Selexyz werden samengevoegd met die van De Slegte en gingen verder onder de naam Polare.