Nieuws Actueel

Boekhandel Brummelhuis viert 100-jarig bestaan met groot pleinfeest

Van onze redactie 21 mei 2015

Feest thinkstock

Denekamp kan zich opmaken voor een heus pleinfeest met artiesten als Jannes, The Dutch Diva’s en de U2-coverband. Dit feest wordt gehouden op zaterdag 29 augustus op het Nicolaasplein. Boekhandel Brummelhuis wil met dit pleinfeest het 100-jarig bestaan van deze zaak extra luister bijzetten, zeggen Monique en Charles Brummelhuis. „We hebben heel Denekamp als klant, dus iedereen is welkom. Van een officiële receptie en handjes schuden houden we niet, daarom doen we dit.”

TalentenjachtDe organisatie van het pleinfeest is in handen van VIP Events van Jan van Ingen. Het grote podium komt te staan bij de Nicolaaskerk en wordt de volgende dag nog een keer gebruikt. Monique en Charles Brummelhuis hebben het initiatief genomen voor een talentenjacht onder de naam: ‘Dinkelland Got Talent.’ „De tent staat er toch”, vertelt Brummelhuis, „dan kunnen we hem beter ook maar gebruiken en dan komt de jeugd ook aan haar trekken.” De horecaondernemers aan het Nicolaasplein verzorgen de drank. „Maar dat moet wel betaald worden”, lacht Monique Brummelhuis.

VerhuizingenDe 100-jarige boekhandel is een van de oudste zaken in Denekamp. Curieus is dat de zaak in dit tijdsbestek vier keer is verhuisd in een straal van nog geen honderd meter.

HistorieDe oorsprong van Brummelhuis ligt op de plek waar nu restaurant Het Podium staat, destijds de Oldenzaalsestraat. Daar begon Gerard van den Heuvel, de opa van Charles Brummelhuis, een eeuw geleden met een kruidenierswinkel waar van alles te koop was. De vader van Charles, Leo Brummelhuis, trouwde in 1954 met de dochter van Van den Heuvel en zij namen de zaak over. Nadien werd ook de naam veranderd. Begin zestiger jaren specialiseerde Brummelhuis zich in tabak, boeken en tijdschriften en kantoorbenodigdheden. De huidige winkel aan het Nicolaasplein is sinds tien jaar in gebruik. Daarvoor zat Brummelhuis aan de overkant.