Nieuws Actueel

Boekwinkel Polare Tilburg verkocht

Merlijn Ensing 19 maart 2014

De boekwinkel van Polare in Tilburg is verkocht. De vestiging komt in handen van de familie Mutsaers van de gelijknamige boekhandel in die stad. Dit heeft het bureau van curator Kees van de Meent woensdag bevestigd.

Het is nog niet bekend onder welke naam de Polare-winkel in de Tilburgse Emmapassage verder gaat. De nieuwe eigenaren maken dat later deze week bekend. Ook een overnamebedrag is niet genoemd.

De familie Mutsaers maakte al eerder kenbaar in de race te zijn voor de Tilburgse vestiging, voorheen bekend onder de naam Gianotten. Daartoe was onder meer ook een crowdfundingsactie gestart.

Twee andere onderdelen van de failliete boekwinkelketen Polare kregen dinsdag een nieuwe eigenaar. Het vroegere Scheltema in Amsterdam is gekocht door Novamedia, dat de winkel zijn oude naam teruggeeft. De acht Vlaamse winkels van Polare gaan samen verder onder hun oorspronkelijke naam De Slegte. Jan Bernard de Slegte, de vroegere eigenaar, heeft die boekenzaken teruggekocht.

De curator is nog in gesprek met partijen die vestigingen van Polare willen overnemen. Voor de winkel in Eindhoven (Van Piere) was als eerste een doorstart gerealiseerd. De onderhandelingen voor Polare in Rotterdam (Donner) bevinden zich in een vergevorderd stadium, maar er zijn nog geen handtekeningen gezet.

Polare ging eind februari failliet. De curator probeert sindsdien de winkels apart of in groepjes te verkopen. Intussen blijven de vestigingen gewoon open. De winkelketen ontstond door de samenvoeging van Selexyz en De Slegte. Tot de keten horen bekende boekwinkels als het voormalige Broese (Utrecht), Dominicanen (Maastricht) en Verwijs (Den Haag).