Nieuws Actueel

Boer Geert registreert zichzelf als merk

Van onze redactie 16 maart 2015

Image 4810923

Boer Geert gaat de boer op met producten onder zijn eigen naam. Het beeldmerk dat hij heeft laten vastleggen bestaat uit 'Boer Geert' in zwarte letters met daarboven een rode aardbei. Het vastleggen van een merk is gebonden aan warenklassen, en Boer Geert houdt het wat dat betreft breed.

Horeca-avontuur Het Boer Geert-merk geldt voor vlees, vis, gevogelte en wild, maar ook voor jam, eieren, melk, koffie, thee, brood, ijs, land-, tuin- en bosbouwproducten. Geert lijkt zelfs een horeca-avontuur niet uit te sluiten, want de merkregistratie geldt ook voor drank. Boer Geert-bier, andere alcoholhoudende dranken, frisdranken en vruchtensappen, het valt allemaal onder zijn merknaam.

Geert heeft een winkel bij zijn boerderij in Mussel waar hij groente en fruit van zijn land verkoopt, en mogelijk wordt dat de 1e locatie waar de Boer Geert-producten te koop worden aangeboden. Onlangs werd ook een kledinglijn van Boer Geert gelanceerd, maar daar zit hij zelf niet achter, ondanks dat zijn beeldmerk ervoor werd gebruikt. Voor kleding diende hij geen merkregistratie in.

Bloemvollen en televisieprogramma's Boer Geert is niet de eerste boer uit Boer Zoekt Vrouw die zichzelf registreert als merk. Boer Tom ging hem voor. Hij deed dat voor de warenklasse bloembollen en dienstverlening op het gebied van landbouw, maar ook voor het produceren en uitvoeren van radio- en televisieprogramma's.