Nieuws Actueel

David uit Boer Zoekt Vrouw doet niet aan mislukken

Boer zoekt Vrouw heeft opnieuw een kandidaat uit West-Brabant. David houdt nu weliswaar varkens in Roemenië, maar zijn roots liggen in Dinteloord. „Ik heb eigenlijk nog gewoon mijn leven in Nederland", zo vertelt hij tegen BN DeStem.

Wim van den Broek | Foto: Linelle Deunk/ KRO-NCRV 30 augustus 2016

Bzv david 1065

De roots van boer David (spreek uit: Deevid) uit het zondag begonnen Boer zoekt vrouw internationaal liggen in West-Brabant. Kijkers én lezers van BN DeStem herkenden hem als David Kleiss, zoon van politie-agent Berrie Kleiss.

In de eerste uitzending vertelde 27-jarige varkenshouder dat hij ondanks zijn grootse plannen in Roemenië nog regelmatig naar zijn vrienden en familie in Brabant terugkeert. "Ik kom er zo veel mogelijk. Ik heb eigenlijk nog gewoon mijn leven in Nederland. Voor mij stelt het niets voor om terug te gaan. Het is twee uurtjes vliegen van Boekarest naar Eindhoven."

MislukkenEén van die vrienden is Ralph, die hem in een videoclip op de website van het KRO/NCRV-programma aanprijst als 'een man, die altijd voor me klaar staat'. "Het woord mislukken kent David niet."

Op de site staan jeugdfoto's van David en hij poseert met zijn vader in politie-uniform. Op de vraag iets meer over zijn familie te vertellen, schrijft hij dat hij geen broers of zussen heeft, zijn vader 61 jaar is en Berrie heet. Davids moeder Anne is zeven jaar geleden overleden. Haar dood heeft hem zeer aangegrepen. Trouw zijn aan iemand van wie je houdt, is daarom voor hem heel belangrijk, zo bekent hij presentatrice Yvonne Jaspers in de eerste uitzending waarin de boeren zich presenteren. Drie miljoen kijkers zagen het programma. Tot 11 september kunnen vrouwen zich aanprijzen bij Riks, Olke, Marc, Herman of David.

SuccesvolDe Brabander is van huis uit dus geen boer. Zijn vader is wijkagent geweest in onder meer Halderberge en Steenbergen. Na de Hogere Agrarische School kwam hij in dienst van de Duitse landbouwmaatschappij Lichtenberg. Vijf jaar werkte en woonde Kleiss in de omgeving van Frankfurt, waar hij gepaneerde schnitzels leerde eten. "Maar zelf klaarmaken? Ik zou niet weten hoe het moet!" Over zijn toekomstdroom is David helder: een succesvolle onderneming, 5.000 hectare akkerbouw in Roemenië, een leuke vrouw en drie kindjes.

Zijn goede vriend Ralph heeft wel een agrarische achtergrond. Niet in Roemenië, maar in de kleipolders van Dinteloord. Hij bevestigt weliswaar dat hij inderdaad op tv zijn maat heeft aangeprezen. "Maar meer kan of mag ik niet zeggen. Daarvoor moet je bij de KRO zijn." Vader Berrie was gisteren niet bereikbaar.

West-BrabantHet is niet de eerste keer dat een West-Brabander aan de internationale versie van het populaire televisieprogramma mee doet. Eerder sloeg de naar Denemarken geëmigreerde Johan Sprangers uit Lage Zwaluwe op deze manier zijn lief Ingrid aan de haak.

Gerelateerde artikelenBoer Geert: Boer Zoekt Vrouw verdubbelde mijn omzetDe nieuwe BZV-boeren hebben 'bedrijven die we niet eerder zagen'Yvon Jaspers stelt nieuwe boeren Boer Zoekt Vrouw voor