Nieuws Actueel

Boerderijcamping De Beek in Buurse volgens kampeerders de beste van Nederland

Van onze redactie 28 april 2015

Boerderijcamping de beek buurse toma tudor 1

De minicamping, met 25 kampeerplekken en een handvol appartementen, wordt door de gasten gewaardeerd met het rapportcijfer 9,8. Hoe dat kan? „Mensen die naar onze camping komen weten waar ze aan toe zijn. We hebben geen zwembad, speeltuin of andere gekke dingen. Onze gasten komen hier voor de rust en de omgeving”, zegt eigenaar Henk Jan. „En schijnbaar werkt dat goed, want een 9,8 is hoger dan ik ooit op school heb gehaald.”

TestWe willen natuurlijk weten of de uitverkiezing terecht is. Is het sanitairgebouw echt zo schoon als de Zoover-beoordelingen claimen? En zijn alle kampeerplekken zo groot als wordt beweerd? Een rondgang over de camping bevestigt veel van deze constateringen. Want ondanks het vieze weer op een druilerige zaterdagmorgen ziet het sanitairgebouw er smetteloos uit. En, ondanks dat slechts de helft van de kampeerplekken bezet is, wordt ook meteen duidelijk dat kampeerders niet ‘bij elkaar in de voortent’ zitten.

Positieve recensieCampinggasten Dick en Wout Bruineberg uit Wolvega waren afgelopen week voor het eerst te gast bij De Beek. Volgens het Friese echtpaar hebben Henk Jan en Natasja Korenblik de uitverkiezing meer dan verdiend. „Alles is hier bijzonder, van de koffie bij de ontvangst tot de verzorging van het terrein”, zegt Dick. „En we gaan ook zeker een positieve recensie plaatsen op Zoover. Maar daar hebben Henk Jan en Natasja niet om gevraagd, hoor.”

Meer boekingenHet effect van de prijs is volgens Natasja direct te merken. „De afgelopen dagen hebben we veel meer boekingen gehad dan normaal.” Toch hoeven nieuwsgierige kampeerders zich nog niet te haasten, want in juli en augustus is er nog plek genoeg.

Foto: Eigenaren Henk Jan en Natasja Korenblik samen met hun kinderen (Toma Tudor)