Nieuws Actueel

Bol.com maakt uitverkochte koe dubbel en dwars goed

Van onze redactie 11 mei 2015

Bolcom anp

Bij de Alecto DBX88 Eco Babyfoon ontving Marion een geestig briefje, waarin wordt uitgelegd waarom er geen koeienlampje bij zit. ,,Helaas moeten we je vertellen dat iemand het hek van de wei open heeft gelaten. Nu zijn alle ondeugende koetjes ontsnapt. Erg vervelend natuurlijk, vooral omdat je juist deze bestelde," zo is te lezen in de brief die ze bij haar bestelling kreeg. De creatieve Bol.com-medewerker vervolgt: ,,Op zoek naar de ontsnapte koeien zagen we een roedel schattige hondjes. Trouwe, lieve beestjes, die zeker niet weglopen. Daarom hebben we besloten een hondje bij je bestelling te doen in plaats van een koetje."

Excuus Als extraatje stopte Bol.com een tweede nachtlampje bij het pakketje. ,,Zodat je hondje nooit alleen is." Moeder Marion is blij verrast met het excuusbriefje. ,,Bol.com, het is jullie vergeven. Zal onze baby vast niet minder om slapen", zo schrijft ze bij de foto van de brief die ze op Facebook plaatste.Ze vervolgt: ,,Heel leuk opgelost op deze manier. Beter dan een 'sorry, helaas is het product niet meer leverbaar. Op deze manier is het totaal onbelangrijk of het een hondje of een koe is." Of het kleine wonder er ook zo blij mee is moet nog blijken. ,,Die moet nog geboren worden! We zijn wat vroeg met de uitzet bij elkaar sparen, want ik ben nu twintig weken."Lovend Ook de online reacties op het briefje zijn lovend, meer dan 18.000 mensen zijn gecharmeerd door het bericht. 'Laat diegene die dit verzonnen heeft nóóit meer gaan', 'Goed opgelost zou ik zeggen, daar kan menig bedrijf een voorbeeld aan nemen' of 'Waar vind je dat nog, prachtig!'.

Bol.com laat weten dat ze niet íedere klant zo'n brief sturen. ,,We willen wat doen om onze klanten zo min mogelijk teleur te stellen en problemen zo goed mogelijk op te lossen, dat bekijken we per situatie", laat een woordvoerder weten. ,,We willen daar graag creatief in zijn en de klant verrassen, maar hebben daar geen vaste regels voor."De tekst is geschreven door de leverancier van de lampjes en twee Bol.com-medewerkers.