Nieuws Actueel

Bonden: 24-uursstaking bij ING in Noordoost-Nederland

Werknemers bij ING in Noordoost-Nederland leggen donderdag "massaal" het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een nieuwe cao bij de bank, melden de vakbonden FNV, De Unie en CNV. Volgens de bonden wordt het de eerste 24-uursstaking ooit bij ING.

ANP 29 maart 2023

ANP290323059 1

De vakbonden houden ‘s ochtends een actiebijeenkomst in Leeuwarden. "Voor veel ING-werknemers is het geduld met de directie op, na meer dan een halfjaar publieksvriendelijke acties, waaronder een petitie die door bijna 7000 werknemers werd ondertekend. Al die signalen lijken maar niet door te dringen tot de ING-top", aldus de bonden. ING presenteerde vorige week een nieuw cao-voorstel, maar komt daarmee bij "lange na" niet tegemoet aan de eis van de vakbonden voor koopkrachtherstel.

Volgens de bonden krijgen de acties na donderdag een vervolg, onder meer op 11 april en 24 april, op de aandeelhoudersvergadering. De cao bij ING geldt voor zo’n 14.000 werknemers. Eerder deze maand legden werknemers bij ING ook al het werk tijdelijk neer. In de bankensector wordt normaal gesproken amper gestaakt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws