Nieuws Actueel

Bonden: Bleckmann Oldenzaal moet cijfers tonen

Van onze redactie 20 augustus 2015

Vrachtwagen rgb

Niettemin blijft het bedrijf van mening dat een reorganisatie broodnodig is; ze wil voor zeker 30 van de 45 chauffeurs ontslag aanvragen. Mogelijk verliezen ook 30 magazijnmedewerkers hun baan.Onafhankelijk onderzoekVolgende week donderdag worden de gesprekken tussen de bonden en Bleckmann voortgezet. Hans Teunissen van FNV Transport en Logistiek is maar matig tevreden, ondanks de goede kans op een onafhankelijk onderzoek. "Want inhoudelijk zijn we niet veel wijzer geworden. Wij willen inzicht in de cijfers, maar dat hebben we nu niet gekregen. We willen feiten zien. Maar ook veel meer duidelijkheid krijgen waarom er zoveel chauffeurs hun baan zouden moeten verliezen. Dat er iets moet veranderen bij het bedrijf, dat zal best. Maar op basis van goede argumenten."

650 medewerkersIn totaal telt Bleckmann 650 medewerkers, waarvan 500 bij diverse vestigingen in Twente. Die betreffen met name magazijnen, waaruit het vervoer van kleding van gerenommeerde merken plaatsheeft. De ontslagen vallen vooral bij het hoofdkantoor in Oldenzaal, waar de nationale distributie is geconcentreerd. Een gevolg van de toename van kledingverkoop via internet, aldus financieel directeur Gerwin Meulman. "Op de nationale distributie maken we verliezen."

OnrustDe bedreigde medewerkers zijn boos. Ze vinden dat ze slecht zijn geïnformeerd. Teunissen: "Ze zijn bij Bleckmann wel geschrokken van de onrust die is ontstaan. Maar ze zeggen dat het niet anders kon: ze zijn nog met allerlei partijen in gesprek en konden niet helemaal vrij opening van zaken geven."