Nieuws Actueel

Bonden kennen plannen KPN nog niet

Van onze redactie 2 december 2014

De bonden werden maandagavond door het telecomconcern bijgepraat over het onderzoek naar verdere maatregelen om het onderdeel rendabel te maken. Concrete cijfers over het aantal banen dat daarbij wordt geschrapt kon KPN volgens CNV Publieke Zaak en De Unie echter nog niet geven. De nieuwe directeur van de zakelijke tak, Jesper Eriksen, werkt volgens de bonden nog aan zijn plannen.

,,Het is duidelijk dat er daar wat moet gebeuren'', zei CNV-bestuurder Albert Spieseke over de zakelijke tak. ,,Maar uitspraken over de personele gevolgen zijn nog niet gedaan. We volgen de zaak met een gezonde dosis argwaan.'' Zijn Unie-collega Hans de Jong zei dat het schrappen van banen voor KPN ,,geen doel op zich'' is. ,,Maar we sluiten op dit vlak ook niets uit.''

Bezuinigingen KPN liet in oktober al weten dat er op de zakelijke markt mogelijk verdere bezuinigingen nodig zijn. Die markt blijft onveranderd moeilijk, omdat klanten hun contracten scherp tegen het licht houden en er steeds meer klanten wegvallen. De al eerder aangekondigde bezuinigingen bij deze divisie worden versneld doorgezet, om de krimpende omzet te bestrijden.

RTL Z meldde maandag op basis van ingewijden dat KPN de komende tijd meer banen zal schrappen dan het voor de periode tot en met 2016 aangekondigde verlies van 1.500 tot 2.000 arbeidsplaatsen. De nieuwe ontslagronde zou vooral de zakelijke activiteiten raken.