Nieuws Actueel

Bornse ondernemers maken zich zorgen over sluiting spoorwegovergang Oonksweg

Van onze redactie 31 maart 2015

Oonksweg Maps

Anglo Staal Holland aan de Hanzestraat, Gebroeders Ezendam aan de Oonksweg, Probin Borne aan de Hanzestraat/Oonksweg, Vorgers Autoberging aan de Ambachtstraat en Vredeveld Transport aan de Industriestraat maken zich ‘ernstige zorgen’ over het voorgenomen besluit van de gemeente Borne om (na de aanleg van de verbindingsweg) de spoorwegovergang in de Oonksweg te sluiten. En daarmee de Oonksweg te ‘knippen’. Volgens de ondernemers wordt de Molenkamp daardoor een ‘dood’ industrieterrein, zonder goede ontsluiting.

150 vrachtwagens per dag

Volgens directeur Hugo Jonge Poerink van Probin (ijzerwaren en gereedschappen) is er sprake van 150 vrachtwagens per dag, die de Molenkamp aandoen. „Dat zijn 300 bewegingen. Daar gaan de aanwonenden van de Prins Bernhardlaan ook veel van merken wanneer er geen alternatieve ontsluiting is”, aldus Jonge Poerink.

Zolang er geen alternatief is ‘zullen we tot het uiterste gaan om sluiting te voorkomen’, aldus de bedrijven. ‘Wij vragen ons af of burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Borne zich realiseren wat de gevolgen zijn van hun genomen besluit’, staat in de brief aan de raadsfracties. Jonge Poerink voegt eraan toe: „Dan kan ik de sleutel van mijn bedrijf wel inleveren. Wij zitten in de bouwsector en hebben al het een en ander over ons heen gekregen.”

Foto: De veelbesproken spoorwegovergang aan de Oonksweg in Borne. (Google Maps)