Nieuws Actueel

Borstvoedende moeders van Instagram geweerd

Van onze redactie 5 augustus 2015

Image 5133523

Happy day of birth sweet Frankie <3

De professionele fotografe uit Queensland voelt zich in ieder geval tekortgedaan door Instagram. ,,Ik werd gestraft omdat ik het mirakel van het leven vier", klinkt het. Haar specialiteit in fotografie: zwangere vrouwen, moeders die bevallen en de unieke band die vervolgens ontstaat via de borstvoeding. Maar daar dacht Instagram dus anders over.

Boys will be boys #fridayfun #dontforgetdads

Haar vrienden en talrijke volgers pikten het niet. Op andere sociale media zetten ze een heuse campagne op poten om 'recht te laten geschieden', met succes: Instagram gaf toe en Wilbraham kreeg er duizenden fans bij.

Naturally Identical... Naturally Delicious <3 <3

Beauty in Budapest ✨ @dorideer

Naast alle steun kwam er echter ook de nodige kritiek. Criciti vroegen zich af of het echt nodig is om de intieme momenten zo open en bloot te tonen. Melissa: ,,Die opmerkingen raken me niet persoonlijk, het zijn tenslotte máár foto's. Die mensen vergeten echter wel dat het bij mijn werk om echte personen gaat, zij lezen ook mee."

Toch is het vooral de massale steun die Wilbraham bij zal blijven. ,,Vanaf het moment dat ik op Facebook het verhaal uit de doeken gedaan had en zwoer dat dit voorval me niet zou tegenhouden, werd ik bedolven onder de leuke reacties. Heel veel klanten stuurden mij een foto van hun gezin, fijn om zo nog eens iets van hen te horen. Eigenlijk mag ik dus blij zijn dat dit gebeurd is. Dankzij al die tegenstanders heb ik heel veel aandacht gekregen."

Women are amazing... that is all <3

Breastfeeding is a mother's gift to herself, her

De discussie die zo ontstaan is, motiveert haar nog extra om door te gaan. ,,De passie is alleen maar toegenomen. Als ik mijn stijl aanpas op basis van andermans mening zou ik enkel mezelf bedotten. Geboortes en baby's de borst geven zijn toch de normaalste zaak van de wereld?"

Instagram heeft inmiddels excuses aangeboden. ,,Natuurlijk hebben we geen probleem met borstvoedingsfoto's. Dit was een vergissing van ons en we hebben het meteen rechtgezet. Ons team moet zo'n beslissing miljoenen keren per dag nemen, af en toe gaat het dan eens fout. Het spijt ons, maar we gebruiken zaken als deze om er van te leren en beter te worden."

I SEE YOU

Het Algemeen Dagblad zit ook op Instagram. Volg AD voor de mooiste, meest ontroerende en prikkelende nieuwsfoto's.