Nieuws Actueel

Bosschenaar haakt in op behoefte aan boetiekhotels

Marc Brink 24 december 2015

Handdoek hotel

Na een ingrijpende verbouwing is binnenkort de opening van een nieuw boetiekhotel vlak bij het Bossche station, aldus het Brabants Dagblad.

Uit onderzoek is gebleken dat toeristen in Den Bosch behoefte hebben aan kleinere hotels met een bijzonder karakter. Rens den Otter haakt daarop in met een boetiekhotel op de hoek van de Stationsweg en de Van der Does de Willeboissingel. Na een ingrijpende verbouwing van het pand waarin jarenlang dansschool Crielaars was gevestigd zegt hij zes kamers te hebben met een 'grote wauwfactor'.

RecensiesDen Otter is sinds drie jaar eigenaar van Bossche Suites, aan de Verwersstraat. "Daar gaat het zo goed dat ik een jaar geleden het plan had uit te breiden. Aan de Verwersstraat lukte het om met twee suites uit te breiden naar zes kamers."

Uiteindelijk kon hij met de eigenaar van het pand aan de Stationsweg afspraken maken om dat gebouw te huren. "Wat er is verbouwd? Je kunt beter vragen wat er níét is verbouwd. Bij de inrichting heb ik vooral gekeken naar de recensies van de suites in de Verwersstraat. De sfeer en uitstraling zijn vergelijkbaar."

Open haardNet als de suites aan de Verwersstraat zijn de kamers luxe ingericht. Opvallend is de open haard in alle kamers, die overigens riant uitzicht hebben. Naast het pand is een 'eigen' parkeerplaats voor tien auto's.

De grootte van de kamers varieert van vijftig tot tachtig vierkante meter. De prijzen voor een overnachting voor twee personen lopen op van 165 naar 365 euro. "We zitten aan de top van het segment."

Jeroen BoschjaarNet als aan de Verwersstraat zijn er geen horecafaciliteiten in het pand. Het ontbijt wordt op bed geserveerd.

Het Jeroen Boschjaar kan zorgen voor extra gasten. "Maar ook zonder dat jaar zou ik voor deze uitbreiding hebben gekozen. Ik merk dat er veel belangstelling is voor een bezoek met overnachting aan Den Bosch. Dat kan vooral omdat het niet ophoudt bij een klasseovernachting. Je hebt hier ook klassewinkels en klasserestaurants. Daar zijn mensen gevoelig voor."

OpeningDen Otter laat de dagelijkse leiding over aan Chiel Seuren, die onder meer ervaring opdeed bij het Bossche restaurant Noble en het Amsterdamse hotel The Grand.

De opening van het hotel is gepland over enkele weken.