Nieuws Actueel

Bouw schaapskooi in Haaksbergen mag verder

Van onze redactie 7 augustus 2015

Toon Tankink schaapskudde Frans Nikkels

De stichting heeft eindelijk zicht op een eigen permanent onderkomen voor haar schapen. De Raad van State heeft woensdag alle bezwaren tegen de bouw van een schaapskooi aan de Urkerweg van tafel geveegd.

Vernietiging In mei van dit jaar stapten omwonenden van de Urkerweg naar de Raad van State in Den Haag. Zij eisten de vernietiging van het bestemmingsplan dat de bouw van een schaapskooi op deze locatie mogelijk moet maken. In september 2014 gaf de gemeenteraad toestemming voor de bouw van een schaapskooi met bijgebouwen op het perceel in het buitengebied.

Overlast Stichting Schaapskudde Haaksbergen kan nu verder met de bouwvergunning. De kou is echter niet helemaal uit de lucht. Een aantal buurtbewoners maakt zich nog steeds zorgen over mogelijke overlast door de komst van een schaapskooi.

In gesprek Ook het feit dat boeren rond het beschermde Natura 2000-gebied niet mogen uitbreiden, terwijl er nabij het Haaksbergerveen 'zomaar' een schaapskooi mag worden gebouwd, valt niet voor iedereen te rijmen. "Dat zijn twee heel verschillende zaken. Het is appels met peren vergelijken", zegt Toon Tankink, voorzitter van de Stichting Schaapskudde Haaksbergen. "Het allereerste wat we nu gaan doen is met de buurt in gesprek. We willen op een goede manier verder met hen en waar mogelijk rekening houden met hun wensen", aldus Tankink.

Toon Tankink is blij dat Stichting Schaapskudde Haaksbergen verder kan met de realisatie van een schaapskooi aan de Urkerweg. Foto: Frans Nikkels