Nieuws Actueel

Bouw van Eurol op XL-park vertraagd

ALMELO - Het lukt olieproducent Eurol niet om nog dit jaar te beginnen met de bouw van de nieuwe fabriek op het regionale bedrijventerrein XL Businesspark in Almelo.

Van onze redactie 12 november 2015

Eurol Martijn Pfeiffer Johan Pfeiffer Lenneke Lingmont

Afgelopen zomer sprak directeur Martijn Pfeiffer van het Nijverdalse bedrijf in deze krant de hoop uit dat nog dit jaar de eerste schop in de grond kon voor het bedrijf. Maar dat lukt dus niet, zegt Pfeiffer nu. „We hebben zelf meer tijd nodig. Veel zaken vergen veel voorbereiding, daardoor wordt het wat later.”

Nieuwe fabriekZoals bekend bouwt het Nijverdalse bedrijf een nieuwe fabriek op XL Businesspark. Meest bijzonder aan het pand wordt de opslaghal voor de producten. Olie is brandbaar, dus gelden voor de hal strenge voorschriften als het gaat om brandveiligheid. In de nieuwe hal komen geen mensen te werken, het transport van de producten gebeurt door robots. Vanwege de brandveiligheid wordt de nieuwe opslaghal zuurstofarm. „Je krijgt er straks geen fikkie aan”, zegt Pfeiffer, die samen met zijn vader Johan directeur-eigenaar van Eurol is.

ZorgvuldigheidMartijn Pfeiffer vindt het niet zo’n probleem dat het dit jaar niet lukt om met de bouw te beginnen. Zorgvuldigheid is van groter belang. „Het is een heel complex proces dat we nog niet helemaal hebben afgerond”, zegt hij over de voorbereiding en planning van de bouw van de nieuwe fabriek. „We willen alles tot in de puntjes uitzoeken en voorbereid hebben.”

Eigenlijk durft Pfeiffer geen datum te noemen waarop de bouw van de nieuwe fabriek kan beginnen. „Volgend jaar”, zegt hij. Hij hoopt dat in de eerste helft van 2016 kan worden begonnen met de bouw. „Als dat lukt, dan zou oplevering in 2017 mooi zijn. Anders wordt het begin 2018.”

Foto: Martijn en Johan Pfeiffer van Eurol. (Lenneke Lingmont)