Nieuws Actueel

Bouwbedrijf Ter Steege Rijssen proost met eerste bewoners op het Indiëterrein

Van onze redactie 17 juli 2015

Bouwbedrijf Ter Steege proost met eerste bewoners op het Inditerrein Emiel Muijderman

De twee zijn daarmee officieel - samen met hun vier kinderen - de eerste bewoners van de nieuwe woonwijk. Reden voor champagne dachten ze bij het bouwbedrijf. Verkoopbegeleider Ronald Kogelman haalde daarom een fles te voorschijn. Mark en Sandra namen graag een glaasje aan. Glazen rinkelden. "Proost, op jullie nieuwe woning."

Rode loper De rode loper lag uitgerold bij de voordeur. In en om de opgeleverde twee-onder-een-kapwoning inspecteerde het koppel voor de laatste maal de bouwwerkzaamheden. Over een paar dingen hadden de twee nog iets te vragen, maar de geboren Almeloërs oogden uitermate tevreden."We gaan direct beginnen met klussen", vertelde Sandra. "We zien wel hoe lang het duurt, het maakt niet zo heel veel uit. We hoeven namelijk geen huur op te zeggen. Ons vorige huis in de Haghoek, was erg snel verkocht waardoor we al bijna twee jaar bij mijn ouders wonen. We hebben het prima daar, hoor. Maar nu zijn we wel erg blij dat het zover is."

Geen buren Voorlopig verwelkomen ze nog geen buren in de gloednieuwe straat die bijna tegen de Burgemeester Schneiderssingel aan ligt. Die krijgen ze pas na de bouwvak.

Uiteraard werd ook in naastgelegen huizen hard gewerkt. Een man en een vrouw kwamen uit een huis lopen. Ze zwaaiden naar Mark en Sandra en staken vervolgens hun duimen op. "Gefeliciteerd, hè", riepen ze. "Nu kan het klussen beginnen!"

Industrieel en karakteristiekDe reden dat het gezin zich graag op het Indiëterrein vestigt, ligt onder meer in de centrale ligging in de stad, maar ook in de stijl van de wijk. Industrieel en karakteristiek, zo vinden zij. Ook kunnen straks de kinderen, zodra ze er aan toe zijn, lopend naar hun school toe. Basisschool De Weier ligt immers vlakbij.

Ondertussen nam kersverse sleutelbezitter Mark Kroeze voldaan nog een slokje van zijn glaasje bubbels. "Lekkere champagne, Mark?", lachte Sandra. Hij knikte. "Ik lust nog wel een beetje."

Foto: Emiel Muijderman