Nieuws Actueel

Bouwmarktgigant Bauhaus op Westermaat in Hengelo moet wachten

Van onze redactie 24 februari 2015

Voor de bouw van de Bauhaus- vestiging op het bedrijvenplein bij Ikea moet het bestemmingsplan worden aangepast, omdat het complex wordt verkleind van 21.000 naar 15.500 vierkante meter. Daartegen zijn vorig jaar drie partijen in beroep gegaan, maar de Coöperatie Plein Westermaat heeft zich inmiddels teruggetrokken. Er ligt nu nog een beroepschrift van een bewoner uit de omgeving die problemen heeft met de te verwachten lichtuitstraling van het complex.

Het andere beroepschrift is van Praxis, dat ook een grote bouwmarkt op Plein Westermaat heeft. Praxis vraagt zich onder meer af of er wel een markt is voor een tweede grote bouwmarkt. Bovendien vreest de keten voor vastlopend verkeer. Tijdens een zitting van de Raad van State in juni vorig jaar deden de advocaten van Kondor Wessels de toezegging dat er niet met de bouw zal worden begonnen voordat de RvS een uitspraak heeft gedaan.

Maar de volgende zitting, de basis voor de definitieve uitspraak, heeft nog niet plaatsgevonden. En wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend.