Nieuws Actueel

Bram Moszkowicz raakt (bijna) alles kwijt

Bram de Vrind 1 december 2014

De inboedel van de woning van ex-advocaat Bram Moszkowicz mag geveild worden, op een eettafel met vier stoelen en een twee- en een driezitsbank na. Dat heeft de kortgedingrechter in Alkmaar maandag bepaald.

Moszkowicz aan de grondWat valt er te halen bij Moszkowicz?Witwaspraktijken Bram MoszkowiczGrappenwaterval Moszkowicz

Advocaat Gabriël Meijers, die Moszkowicz in diens tuchtzaken heeft bijgestaan, had beslag op de spullen van de ooit vermaarde strafpleiter laten leggen omdat hij de rekening voor die bijstand nooit heeft betaald. Via het kort geding heeft Moszkowicz een vergeefse poging gedaan dat beslag eraf te krijgen: de rechter ging niet mee in die eis.

Niet in huidige woningDe rechter bepaalde wel dat de openbare verkoop niet in de huidige woning van Moszkowicz, aan de Amstel in Amsterdam, mag plaatsvinden. De veiling staat voor woensdag gepland; waar is nog niet bekend.NoodtoestandVolgens Moszkowicz' advocaat Herman Loonstein voorziet de inboedel in de primaire levensbehoeften. Zonder de spullen zou er voor Moszkowicz een 'noodtoestand' ontstaan. De rechter vindt van niet. Dat Moszkowicz al zijn spullen in bruikleen zou hebben, zoals ook in het kort geding is betoogd, wees de rechter als een niet geconcretiseerd en niet onderbouwd verhaal van de hand.

Veiling gaat gewoon doorMeijers houdt voet bij stuk. "Ik heb deze week nog eens vastgesteld dat hij wel kan, maar niet wil betalen. De veiling gaat gewoon door", aldus de raadsman maandag.

OnderwereldMoszkowicz wordt op de hielen gezeten door diverse schuldeisers, waaronder de Belastingdienst. Ook voormalig cliënt Donald G., een bekende in de Amsterdamse onderwereld, meldde zich onlangs met een claim. Moszkowicz zou tienduizenden euro's van hem hebben geleend en deze nooit hebben terugbetaald.

Lees ook: Wat valt er te halen bij Bram Moszkowicz?