Nieuws Actueel

Bram Moszkowicz werkt voor Belastingdienst

Bram de Vrind 16 maart 2015

Bram moszkowicz citroen ds3 curator chatan bv faillissementsverslag

Voormalig topadvocaat Bram Moszkowicz heeft weinig profijt van zijn optredens in RTL Boulevard en bij Radio 538. De inkomsten van zijn schnabbels vloeien rechtstreeks naar de fiscus.

De vrije val van de Moszkowicz-dynastieMoszkowicz zit muurvastKelder moest pak rammel krijgen Veiling:Moszkowicz raakt alles kwijtMoszkowicz aan de grondWat valt er te halen bij Moszkowicz?Witwaspraktijken Bram MoszkowiczGrappenwaterval Moszkowicz

Dat meldt curator Herman Kreikamp in het eerste faillissementsverslag van Chatan, de failliete BV van Moszkowicz. Van de vier schuldeisers heeft de Belastingdienst het grootste bedrag van de ex-strafpleiter te goed. Moszkowicz moet nog 172.941,50 euro overmaken naar de fiscus.

Business ClassDe curator neemt alle bijverdiensten van Moszkowicz in ogenschouw bij het toewerken naar een akkoord met diens schuldeisers. Daarbij wordt ook onderzocht wat de geroyeerde topadvocaat beurt met zijn optredens in het programma Business Class van Harry Mens. Hetzelfde geldt voor de lezingen die Moszkowicz als spreekstalmeester houdt bij de Speakers Academy.

MaffiamaatOok zijn inkomsten uit de verkoop van het door hem geschreven boek Maffiamaat worden onder de loep genomen.

RommeltjeUit het verslag blijkt tevens dat de administratie van Moszkowicz een rommeltje was. Er is geen winst- en verliesrekening over 2013. Na het derde kwartaal 2014 is er geen aangifte omzetbelasting meer gedaan.

Niet afdragen belastingDe belastingschuld is ontstaan door het nagenoeg geheel niet afdragen van de loon- en omzetbelasting, aldus de curator. Volgens Moszkowicz stond hij er op een gegeven moment financieel zo slecht voor dat hij de verschuldigde belastingbedragen niet meer kón betalen. Van onwil zou geen sprake zijn.

Citroën DS3Uit het verslag van de curator blijkt tot slot dat Moszkowicz zijn geleaste Citroën DS3 heeft moeten inleveren.