Nieuws Actueel

'Bram Moszkowicz wilde pak rammel Jort Kelder'

Bram de Vrind 8 december 2014

Ex-advocaat Bram Moszkowicz wilde dat Jort Kelder een 'pak rammel' kreeg. Hij vroeg zijn toenmalig cliënt Donald G. dat regelen. Dat is zaterdag te lezen in een interview met G. in het NRC. Aanleiding is een conflict tussen de twee in 2007. Kelder noemde de voormalig topadvocaat 'maffiamaatje', omdat hij zwart geld aannam.

Veiling: Moszkowicz raakt alles kwijtMoszkowicz aan de grond Wat valt er te halen bij Moszkowicz? Witwaspraktijken Bram MoszkowiczGrappenwaterval Moszkowicz

Volgens G., bekend in het criminele circuit, had hij met Moszkowicz een vertrouwensband opgebouwd. De strafpleiter belde hem voor allerhande 'probleempjes'. Ook moest G. bemiddelen in een ruzie tussen Moszkowicz en crimineel Stanley Hillis.

35.000 euroDonald G. ligt nu in de clinch met Moszkowicz. G. zou hem 35.000 euro geleend hebben, maar Moszkowicz ontkent dat en weigert terug te betalen. Daarom klapt hij uit de school in het NRC.

Dat #Maffiamaatje een hitman op mij afstuurde, verrast mij minder dan #RTL's ferme steun aan de gevallen consiglière. http://t.co/dTAmQCes8V

— Jort Kelder (@jortkelder) 6 december 2014