Nieuws Actueel

Bram Moszkowicz zit muurvast

Bram de Vrind 8 december 2014

Het Openbaar Ministerie heeft beslag gelegd op alle financiële middelen en roerende goederen van voormalig advocaat Bram Moszkowicz. Reden is de claim van diens voormalig cliënt Donald G., die zegt dat hij Moszkowicz 35 duizend euro heeft geleend. Omdat tegen G. een ontnemingsprocedure loopt, heeft het Openbaar Ministerie die claim overgenomen.

Kelder moest pak rammel krijgen Veiling:Moszkowicz raakt alles kwijtMoszkowicz aan de grondWat valt er te halen bij Moszkowicz?Witwaspraktijken Bram MoszkowiczGrappenwaterval Moszkowicz

Dat blijkt uit de beslagdocumenten die in handen zijn van de Volkskrant. G. werd deze zomer veroordeeld tot 30 maanden celstraf wegens afpersing in de onderwereld. Zijn 'wederrechtelijk verkregen voordeel' moet hij aan de staat terugbetalen. Het Openbaar Ministerie legde vervolgens beslag op zijn goederenZien aankomenG.'s strafadvocaat Nico Meijering, 'had deze stap van het OM zien aankomen'. Hij zegt de overgenomen claim te kunnen betrekken in de schikkingsonderhandelingen tussen het OM en zijn cliënt.

Vuile wasG. hing afgelopen zaterdag in NRC Handelsblad de vuile was buiten over zijn ex-advocaat. Die zou hem de opdracht hebben gegeven om Jort Kelder een pak rammel te doen krijgen.