Nieuws Actueel

Brieventerreur met rouwadvertenties in en rond Ommen

Van onze redactie 24 maart 2015

Image 4355470

Vorige week meldde zich een aantal gekwetste nabestaanden uit het Vechtdal bij de politie en in afgelopen dagen zijn er weer nieuwe brieven met rouwadvertenties bijgekomen. Volgens de politie is de gemeente Ommen het 'episch centrum' van de nabestaanden die de brieven ontvangen.

"Maar maandag kregen we te maken met een dergelijk epistel dat in Dedemsvaart was bezorgd", aldus burgemeester Ahne. De Ommer burgervader heeft er zelf bij de politie op aangedrongen om de 'brieventerreur' publiekelijk te maken om mensen in het Vechtdal te waarschuwen en alert te zijn.

"Het is verschrikkelijk dat dit soort beledigende teksten bij een groep terecht komt die het al zo moeilijk heeft. Het is toch ziekelijk als je je dit in je hoofd haalt", stelt de verbolgen burgemeester, die gedupeerden oproept zich te melden bij te politie. Mensen die te maken hebben gehad met het overlijden van een familielid kregen binnen een week na de begrafenis een uitgeknipte rouwadvertentie met kwetsende teksten in de bus.

Volgens politiewoordvoerder Wim Dierkx zijn er nieuwe meldingen naar aanleiding van de berichten die hierover in de media zijn verschenen. Om hoeveel nieuwe meldingen het gaat wil de politie niet kwijt, wel dat het om meerdere 'aangiften' gaat in de Vechtdalgemeenten.