Nieuws Actueel

Brink's verkeert in zwaar weer

Lotte Grimberg 25 december 2014

Het ultimatum dat de vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen geldtransporteur Brink's Nederland hadden gesteld voor een goed sociaal plan is verlopen zonder dat Brink's met zo'n plan over de brug is gekomen. Dat heeft FNV-bestuurder Meindert Gorter donderdag laten weten.

Lees ook:

Brink's verlaat Nederland

DeadlineDe deadline voor een goed sociaal plan voor de circa 600 werknemers die worden ontslagen, verliep woensdagavond om 23.59 uur. Volgens Gorter hebben de bonden niets gehoord van Brink's.

ActiesEr volgen acties van de vakbonden, maar wat die precies inhouden en wanneer die zullen zijn, is volgens Gorter nog niet besloten. "Dat wordt snel duidelijk'', zei hij. De bestuurder vindt dat Brink's ,,voldoende tijd'' heeft gehad om met een sociaal plan te komen. De ontslagen werden op 17 oktober aangekondigd. Volgens de NOS zijn die acties er zaterdag. Dan worden de pinautomaten niet bijgevuld, heeft het CNV laten weten

OntslagenWoensdag werd bekend dat de Nederlandse tak van het Amerikaanse bedrijf Brink's is verkocht aan een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van onder meer het personeel en de klanten. Brink's Nederland gaat daardoor zelfstandig verder, maar de ontslagen zijn daarmee niet van de baan. Het bedrijf zegt dat het in afgeslankte vorm in staat is om zich te richten op de dienstverlening voor retail, detailhandel, horeca, publieke sector en banken. Het voormalige moederbedrijf was niet langer bereid om geld te investeren in Brink’s Nederland.

PartijenBrink's raakt zijn grootste klant Rabobank kwijt, die overstapt naar Geld Service Nederland (GSN). Er wordt nog gepraat met betrokken partijen om medewerkers van Brink’s onder te brengen bij GSN of andere aanbieders.