Nieuws Actueel

Bristol uit Enschede eind augustus uit pand boven de Hema

Van onze redactie 7 juli 2015

HEMA Enschede Google Streetview

Bristol huurt de verdieping boven de Hema. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt dat Bristol de huur per 31 augustus heeft opgezegd. Niet bekend is of de winkel verhuist naar een andere locatie in de binnenstad of uit Enschede vertrekt. De officiële woordvoerder van Bristol in België is onbereikbaar.

Prenatal blijftZoals gemeld, verhuist de Hema naar het Twentec-gebouw aan het Van Heekplein. Betrokkenen hebben tegenover deze krant overigens abusievelijk verklaard dat Prénatal uit Twentec verdwijnt. Dat is niet waar. Prénatal blijft gevestigd op de huidige locatie in het Twentec-pand aan het Van Heekplein 72. De Hema neemt haar intrek in het pand van de Kijkshop en de naastgelegen winkelruimte die op dit moment leegstaat. Deze leegstaande winkelunit maakte in het verleden deel uit van de opgeheven vestiging van elektronicaketen BCC, sinds enige tijd verdwenen uit het Twentec-pand.

Kijkshop verhuist Kijkshop verhuist naar het iets verderop gelegen winkelpand van Intertoys. De winkelketen die speelgoedartikelen, games, dvd's, gifts & bijoux verkoopt, verlaat het Twentec-pand. "De huur is per 15 juli opgezegd", bevestigt Ed Schoenmakers, regiomanager van de WPM-groep waar Twentec en de Klanderij onder vallen en commercieel manager van Twentec.

Schoenmakers, die het dagelijks beheer voert over beide winkelcentra in de Enschedese binnenstad, is blij met de komst van Hema. Als gemeld hoopt Hema na een interne verbouwing eind november te openen op de nieuwe locatie.

Lees ook: HEMA Enschede na 83 jaar naar ander winkelpand

Foto: Google Streetview