Nieuws Actueel

'Broer president Bush in de fout met privé-mailadres'

Van onze redactie 15 maart 2015

Image 4808228

De 61-jarige Bush was van 1999 tot 2007 gouverneur. Volgens de krant besprak hij vlak na de aanslagen op 11 september 2001 via zijn privéadres jeb@jeb.org onder meer gevoelige zaken als de inzet van militairen in het Midden-Oosten en de beveiliging van kerncentrales.

Assistenten van Bush zeggen dat de mails geen gevoelige of geheime informatie bevatten. Volgens veiligheidsexperts zijn privé e-mailadressen echter makkelijk te hacken waardoor de informatie in verkeerde handen had kunnen vallen.

Bush De Republikein Jeb Bush is de broer van oud-president George W. Bush en zoon van oud-president George H.W. Bush. Hij maakte in december bekend misschien een gooi te doen naar het Amerikaanse presidentschap bij de verkiezingen van 2016.

De favoriete presidentskandidaat bij de Democraten is Hillary Clinton, die vermoedelijk ook meedoet aan de verkiezingen. Ook zij kwam onlangs in opspraak omdat zij als minister van Buitenlandse Zaken e-mailde via haar privéaccount. Ze heeft zich mogelijk niet gehouden aan de strenge regels die gelden voor het versturen van gevoelige informatie. Zo mogen privéaccounts alleen gebruikt worden als ze de mails op overheidscomputers opslaan.