Nieuws Actueel

Broer redt zusje uit drijfzand in Kampen

Van onze redactie 10 februari 2015

Broer en zus waren zondag buiten aan het spelen, toen ze plotsklaps wegzakten in het zand. Terwijl Nynke steeds meer in paniek raakt en verder wegzakt, weet Pepijn te 'ontsnappen'. Hij heeft zijn jas op het drijfzand gegooid en kruipt over de jas naar een 'veilig' gebied. Zijn laars blijft achter in de modder. "Op een sok rende ik naar huis", vertelt hij.

Pepijn alarmeert moeder Ellen en broer Tycho (13). Samen rennen ze terug naar Nynke, die tot aan haar navel is weggezakt in het drijfzand. Ondanks haar gekrijs grijpen omstanders niet in. Zonder na te denken springen Tycho en moeder Ellen ook in het drijfzand. Met hulp van een andere vrouw lukt het hen om Nynke te bevrijden. "Gelukkig is het goed afgelopen", zegt de moeder Ellen. "Vooral dankzij de actie van Pepijn. Hij is onze held."

Het kwartet vertelt graag hun verhaal om andere kinderen in de wijk te waarschuwen voor het drijfzand. De wijkagent en de gemeente zijn al op de hoogte. Volgens de moeder was haar toegezegd dat de gevaarlijke plek zou worden aangeduid. Daar is eind maandagmiddag niets van te zien. Ter plaatse slaat bij Ellen opnieuw de schrik om het hart. Twee jongetjes die bij het drijfzand aan het fietscrossen zijn, vertellen dat zaterdag al een jongetje diep in het drijfzand wegzakte. Moeder Ellen: "Er moet snel iets gebeuren. Het is hier levensgevaarlijk!"