Nieuws Actueel

Bronnen: ExxonMobil praat met autobouwers over levering lithium

Het grote Amerikaanse olie- en gasconcern ExxonMobil voert gesprekken met autobouwers als Tesla, Volkswagen en Ford Motor over de levering van lithium, een zeer belangrijke grondstof voor batterijen van elektrische auto's. Dat zeggen bronnen met kennis van de gesprekken tegen persbureau Bloomberg. ExxonMobil zou een eigen netwerk willen opzetten rond de productie en levering van lithium.

ANP 31 juli 2023

ANP310723192 1

Volgens de bronnen wordt ook gepraat met producenten van batterijen waaronder Samsung SDI en SK. Door een positie in de lithiummarkt op te bouwen kan ExxonMobil meeliften met de grote vraag naar elektrische auto's die juist een gevaar vormt voor zijn fossiele brandstoffen. Het bedrijf zou als doel hebben om jaarlijks 100.000 ton aan lithium uit de grond te halen en zou kijken naar een winningsgebied in de Amerikaanse staat Arkansas waar al proefboringen zijn gedaan.

ExxonMobil zou ook gesprekken voeren met lithiumproducent Albemarle over een samenwerking. Tegelijkertijd kijkt ExxonMobil volgens topman Darren Woods naar de productie van lithium uit ondergronds zout water. Dat zou volgens hem milieuvriendelijker en goedkoper zijn dan gewone mijnbouw.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws