Nieuws Actueel

Buitenlandse investeerders voor Vesteda

Caroline Spilt 23 april 2015

Vesteda, de grootste woningbelegger van Nederland, heeft twee buitenlandse investeerders aan zich weten te binden. Ze steken bij elkaar 600 miljoen euro in het fonds. De stap is bijzonder omdat tot nu toe alleen pensioenfondsen en verzekeraars uit Nederland in Vesteda investeerden.

Het gaat om Allianz Real Estate, onderdeel van het Duitse verzekeringsconcern Allianz, en een partij uit Azië die anoniem wil blijven. Dat bevestigde Vesteda donderdag na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Dat de partijen bereid zijn om flink te investeren, hangt volgens een woordvoerster samen met de aantrekkende woningmarkt. De zegsvrouw benadrukt dat de circa 23.000 woningen van Vesteda aantrekkelijk zijn voor partijen die zoeken naar een stabiele belegging voor de lange termijn.

De waarde van de woningportefeuille van Vesteda bedraagt bijna 4 miljard euro. Bij elkaar hebben negentien partijen geld zitten in Vesteda. Behalve de twee nieuwkomers, is er recent ook een partij uit het fonds gestapt. Twee anderen hebben hun belang wat afgebouwd.