Nieuws Actueel

Buitenlandse Zaken: reis niet naar Nepal

Van onze redactie 25 april 2015

Image 4881037

Het ministerie adviseert Nederlanders die zich op dit moment op een veilige plaats in Nepal bevinden daar te blijven en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten te volgen. Wie in nood verkeert kan zich laten registreren via de website van het ministerie, meldt het departement.

Er waren ook zaterdagavond bij het ministerie nog geen berichten over Nederlanders die slachtoffer zijn geworden van de aardbeving in Nepal. Nederland heeft geen ambassade in Nepal, maar krijgt informatie van de Nederlandse ambassade in de Indiase hoofdstad New Delhi.

Vliegverkeer Tussen Schiphol en het Aziatische land zijn geen rechtstreekse vliegverbindingen, liet een woordvoerder van de luchthaven weten. Hij adviseerde reizigers die met een overstap naar dat land gaan, eerst bij de luchtvaartmaatschappij te checken of de regio wel bereikbaar is.

De Nederlandse reisorganisaties Holland International, Arke en Kras hebben momenteel geen passagiers in Nepal zitten en reizen daar op korte termijn ook niet naartoe. Dat zei een woordvoerster van het overkoepelende bedrijf TUI. Er zijn via de reisbureaus Djoser, SNP en Fox Vakanties zeker zo'n 140 Nederlanders op vakantie in Nepal. Deze organisaties hebben zaterdag aan de NOS laten weten dat iedereen het goed maakt. Een groep van 30 die via SNP op vakantie is, moet morgen vanuit Kathmandu naar Nederland terugkeren. SNP verwacht dat ze zonder oponthoud kunnen vertrekken.

Nederlanders De Nederlander Thomas Tierolff, die spirituele reizen naar Nepal organiseert, zegt vanuit Kathmandu dat tien Nederlandse toeristen in de vallei van Kathmandu een wandeling naar een klooster maakten toen de aardbeving begon. Ze belden hem in paniek om te vragen wat ze moesten doen. Ze maken het goed, zegt Tierolff.