Nieuws Actueel

Bundle: 'We maken duizenden foto's maar doen er niks mee'

Caroline Spilt 21 mei 2015

Bundle foto startup groot

De Nederlandse startup Bundle lanceert vandaag wereldwijd de publieke versie van zijn iOS- en Android-app. Bundle lanceerde begin vorig jaar zijn bèta versie en wist toen al 250.000 euro op te halen. Nu gaat de app publiek en komt er nog eens 250.000 euro aan investering bij.

“We nemen duizenden foto’s met onze smartphones en camera’s, maar doen daar vervolgens weinig mee. Sterker nog, hoe meer foto’s we maken, des te minder we ermee doen. De meeste foto’s staan maar op onze telefoon en komen nooit terecht bij de mensen met wie we die ervaringen deelden. In die grote hoop gaan ook belangrijke foto's verloren, foto's die veel dierbare herinneringen op kunnen roepen bijvoorbeeld”, aldus Bundle CEO en mede-oprichter Michel op ‘t Landt.

“Met Bundle helpen we mensen om die duizenden foto’s heel eenvoudig om te toveren in mooie en overzichtelijke fotoalbums die je privé kunt houden, of kunt delen met vrienden en familie om zo alle foto’s bij elkaar te krijgen”.

Slimme organisatieBundle onderscheidt zich van andere foto-apps door haar 'AutoAlbum-technologie'. AutoAlbum maakt het heel simpel voor gebruikers om alleen de beste foto’s te organiseren, groeperen en delen met vrienden en familie. AutoAlbum gebruikt machine learning om te zien welke foto’s samen in een bundle horen en geeft tegelijkertijd suggesties welke vrienden foto’s op hun camera roll hebben die bij die bundle horen. Op het moment dat foto’s gebundeld zijn gebruikt AutoAlbum computer vision technology om de beste foto’s te selecteren met behulp van duplicate, face en smile detection. Naarmate je Bundle meer gebruikt zal het algoritme meer leren over voorkeuren en nog meer werk uit handen te nemen.

250.000 investeringDe startup maakt vandaag ook bekend dat voormalig Albumprinter/Albelli oprichter Hans Veldhuizen 250.000 euro heeft geïnvesteerd. Bundle haalde november vorig jaar ook al 250.000 euro op bij Startupbootcamp en een groep informele investeerders. Veldhuizen is oprichter van Albumprinter/Albelli dat in 2011 door Vistaprint gekocht werd voor 60 miljoen euro. “Het design van Bundle is geweldig en de app is super intuïtief om te gebruiken. Het lost ook een groot probleem op dat veel consumenten hebben door een eenvoudige oplossing te bieden voor het organiseren en delen van de grote hoeveelheden foto’s die we op onze smartphone hebben en die het verhaal van ons leven vertellen”, zegt Hans Veldhuizen.