Nieuws Actueel

Burgemeester Arnhem strijdt voor regulering wietteelt

Van onze redactie 16 december 2014

"Ik ga de motie van de gemeenteraad die mij daartoe oproept loyaal uitvoeren, maar wel binnen de wetgeving die in Nederland geldt", aldus Kaiser in de nacht van maandag op dinsdag aan het einde van de raadsvergadering.

Met een grote meerderheid nam de gemeenteraad de motie aan van D66, die het telen van wiet uiteindelijk onder voorwaarden legaal moet maken.

Spagaat Volgens raadslid Suzan Kemperman moet er een einde worden gemaakt aan de situatie waarbij softdrugs niet mogen worden geteeld, maar wel mogen worden verkocht.

Ook volgens Kaiser is er sprake van een spagaat, onder meer door een uitspraak van een rechtbank die henneptelers wel schuldig heeft bevonden, maar geen straf heeft opgelegd.

Gezond verstand "Er moet iets gebeuren. En daar sta ik voor. Het is jammer dat de wetgever en het ministerie niet bewegen. Maar ik zet mijn pogingen voort. Het gezond verstand moet in Nederland gaan doorklinken. We moeten niet langer onze kop in het zand steken", aldus Kaiser.

Hij gaat proberen het debat over de regulering van wietteelt op gang te krijgen. "Ik ga hier binnenkort met mijn collega van Heerlen over praten."

Reportage van RTV Arnhem over waarom wietteelt in Arnhem gereguleerd zou moeten worden: