Nieuws Actueel

'Burgemeester maakt de hele branche kapot'

Van onze redactie 19 december 2014

Dat zegt Johan Witbaard, die namens de Hilversumse vuurwerkhandelaren een zaak aanspande tegen de gemeente Hilversum. Hilversum stelde als eerste gemeente een vuurwerkverbod in voor het hele centrum, maar de rechter heeft daar vrijdag een streep door gezet.

Witbaard is ,,uiteraard tevreden'' met de uitspraak van de rechter. ,,Ik had er niet vast op gerekend te zullen winnen, het was een dubbeltje op zijn kant.''

Randvoorwaarden De vuurwerkhandelaren zijn volgens Witbaard best bereid om mee te praten over randvoorwaarden aan het afsteken van vuurwerk. ,,Maar Broertjes beloofde dit jaar ook dat hij eerst met ons zou praten en toch kwam het verbod voor het centrum zomaar opeens uit de lucht vallen.'' Ook raadsleden waren ontevreden over de werkwijze van het college en zij moeten volgend jaar instemmen met een nieuw vuurwerkverbod in de algemene plaatselijke verordening.

,,Ik hoop dat de burgemeester nu heeft geleerd dat zijn vuurwerkbeleid breder gedragen moet worden. Anders zien we elkaar volgend jaar weer voor de rechter'', zegt Witbaard.