Nieuws Actueel

Burn-out-trend kost een fortuin

Caroline Spilt 4 november 2015

Werk stress week asscher groot

Een goede gezondheid is belangrijk voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Op dit moment is werkstress één van de belangrijkste veroorzakers van werkgerelateerde klachten en ziekten. Een aanpak tegen werkstress loont in het perspectief van duurzame inzetbaarheid. Preventie van werkstress is daarom het thema in de Week van de Werkstress, die plaatsvindt van 16 tot en met 19 november. De themaweek wordt georganiseerd in het kader van de vierjarige campagne 'Herken de druppel: check je werkstress'.

Minister Asscher van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Nederlands Focal Point voor Veiligheid en Gezondheid op het werk willen samen met werkgevers en werknemers werkstress bespreekbaar maken en aanpakken.

Check je Werkstress-congresTijdens de Week van de Werkstress staan jonge werkende mensen centraal. Zij hebben de hoogste kans om een burn-out te krijgen. Heb je eenmaal een burn-out gehad, dan heb je een verhoogde kans op een tweede. Tijdens de overige dagen van de themaweek staat iedere dag een ander onderwerp centraal, zoals 'check je beweging' en 'check je gesprek'.

Eén miljoen mensen met stressBijna één miljoen mensen in Nederland lopen jaarlijks het risico op burn-out en andere werkgerelateerde psychische signalen. Veel werknemers met stressklachten door het werk zitten ziek thuis. Dit brengt enorme kosten met zich mee. Volgens onderzoekers werkzaam voor de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) gaat het in Nederland op jaarbasis om 20 miljard euro.

Vijf tipsTips tegen werkstress van Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam:

1. Beweeg tussendoor2. Wees empathisch3. Luister naar muziek4. Slaap goed, maar niet overdag5. Multitasken, stop daarmee. "Doe één taak eerst. Rond het af. En wees blij."

Ernst & YoungEerder heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zes business cases ontwikkelt. Hier vindt je de kosten-baten analyses van Achmea, het Amphia Ziekenhuis, EY, IG&H Consulting en Interim, Schuberg Philis en Tony’s Chocolonely, inclusief het verschil in bicepskracht van E&Y-personeel na interventie.

Het ziekteverzuim van EY is in drie jaar tijd van 3.4 naar 3.1 procent gedaald. Daarmee bespaart het bedrijf jaarlijks 200.000 euro aan verzuimkosten.