Nieuws Actueel

Butlaroo ziet concurrenten komen en gaan

Wat elf jaar geleden begon als softwarebedrijfje van student Lucas Duwaer (29), later samen met zijn broer Daniël (24) en Franc van der Linden (25), is uitgegroeid tot een technologisch innovator van betekenis. Butlaroo is een horecaplatform met veertien medewerkers en klanten als PSV en Center Parcs.

Babette Margés | Foto: Van Assendelft Fotografie 28 juni 2017

Butlaroo Waalre

Als je één les kunt trekken uit het succes van Butlaroo is het deze: neem de tijd. Sinds de officiële start van het bedrijf in 2014 hebben de eigenaren uit Waalre verschillende concurrenten zien komen en gaan. Butlaroo bestaat nog en groeit volop. ,,Veel start-ups gaan voor het snelle succes'', zegt Daniël Duwaer. ,,Ze willen binnen een jaar een nieuw product en bedrijf hebben opgezet. Wij hebben juist gekozen voor een stabiele basis, om vandaaruit verder te groeien. De eerste stap was ons eigen kapitaal inzetten, zodat we niet afhankelijk zijn van investeerders of een bank."

Geen externe deadlines

Dat kapitaal komt voor het grootste deel uit hun andere bv, het it-bedrijf Intentic. Het geld verschaft hen tijd om de applicatie te ontwikkelen. Daniël: ,,We hoeven niet te voldoen aan externe deadlines, maar bepalen zelf wanneer we vinden dat ons platform klaar is om de markt op te gaan."

Omzetgroei

De eerste pilots met bestellen en betalen via Butlaroo vonden plaats in 2015. Sinds vorig jaar maakt PSV gebruik van de app. Zo'n duizend businessseats zijn uitgerust met een QR-code, waardoor een ober precies weet vanuit welke stoel is besteld. De drankafzet is volgens PSV met twintig procent gegroeid sinds de club Butlaroo gebruikt.

Strategische partners

De jonge ondernemers hebben nog een tip: kies strategische partners met dezelfde kwaliteit. Ook hun klanten zien ze als partners. Lucas: "We werken niet vóór, maar mét de horeca. Samen met onze klanten ontwikkelen we ideeën. We hebben bijvoorbeeld voor de Down Town Gourmet Market in Eindhoven nieuwe functies toegevoegd die zijn ontstaan in overleg. We investeren in duurzame relaties met klanten.''

Lees ook: Bunq-oprichter Ali Niknam: 'Geld interesseert me geen reet'

Groot denken

Er is één ding dat ze achteraf gezien anders aangepakt zouden hebben. Franc: "In het begin benaderden we alleen kleine horeca. Maar dat zijn vaak zelfstandige ondernemers die alles zelf moeten doen en geen tijd hebben om mee te denken met ons. In een later stadium zijn we met grote partijen aan tafel gaan zitten, zoals De Bijenkorf en La Place. Zij hebben een aparte marketingafdeling die meer tijd kan investeren in het product.''

Eigenkrachtprincipe

Nu er een aantal indrukwekkende Nederlandse voorbeelden op tafel ligt, gloort het buitenland. Hiervoor stappen de drie wellicht af van hun 'eigenkrachtprincipe', omdat de marketingbudgetten daar groter zijn.

butlaroo.com

De eerste stap was ons eigen kapitaal inzetten, zodat we niet afhankelijk zijn van investeerders of een bank

Daniël Duwaer