Nieuws Actueel

Buurtzorg verovert de zorgwereld

Van onze redactie 11 december 2014

Buurtzorg is wars van bureaucratie en dure managers. De thuiszorgorganisatie van De Blok laat zien dat het anders kan. Toen de Almeloër met zijn bedrijf begon was zijn doel de wijkzorg terug te geven aan de wijkverpleegkundigen. Het bleek een gat in de markt. Zijn medewerkers werken in kleine teams en zijn zelfsturend. ,,Ze zijn in dienst van Buurtzorg, maar werken helemaal zelfstandig volgens het concept van Buurtzorg. Wij leveren van hieruit de faciliteiten. Bij ons staan de mensen die hulp nodig hebben voorop. Kwetsbare mensen die in een moeilijke fase van hun leven zitten. Het is heel simpel. Onze kleine wijkteams zijn 24 uur per dag bereikbaar.”

Niet gehinderd door protocollen

Omdat er bij Buurtzorg geen sprake is van bureaucratie, werkt het allemaal net iets gemakkelijker, benadruk De Blok. ,,Onze wijkverpleegkundigen worden niet gehinderd door ingewikkelde protocollen. Ze bepalen zelf wat er moet gebeuren. Als je niet gebonden bent aan allerlei regels ga je ook mogelijkheden zoeken om dingen op te lossen.”

Als het aan De Blok ligt komen er in de toekomst ook geen dure managers of ad interims in zijn bedrijf. ,,We steken het geld liever in goed opgeleid personeel. 70 procent van ons personeel is hoog opgeleid. Het mooie is dat de kwaliteit die onze wijkteams leveren hoger is en de kosten royaal onder het gemiddelde liggen. Daarnaast investeren we in nieuwe initiatieven.”

Prijzen

Het succes van Buurtzorg heeft het bedrijf al verschillende onderscheidingen opgeleverd. Buurtzorg werd twee keer op rij – in 2011 en 2012 - uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. De Blok ontving eerder deze maand in Engeland bovendien de Albert Medal voor zijn werk als oprichter van Buurtzorg. De Albert Medal erkent innovatie op het gebied van creativiteit, commercie en sociale verbetering.

Foto: Jos de Blok, de oprichter van Buurtzorg. (Emiel Muijderman)