Nieuws Actueel

C1000 in Almelo is verleden tijd

Van onze redactie 2 juni 2015

AH Schelfhorst C1000 Klaas Sanders Herma Sanders Emiel Muijderman

Daarmee is C1000 in Almelo verleden tijd. Na lang wikken en wegen besloot eigenaar Klaas Sanders in het Windmolenbroek als franchisenemer door te gaan als Albert Heijn. De vestiging in de Schelfhorst wordt een AH-filiaal. „Door met één zaak verder te gaan, kunnen we de investeringskosten beperken en het iets rustiger aan doen. De laatste jaren stonden vooral in het teken van de afbouw van C1000, nu gaan we volop voor de opbouw van Albert Heijn”, aldus Sanders.

Personeel

Het personeel, in totaal zo’n zeventig mensen, mag blijven, maar krijgt volgens Sanders wel te maken met een wat andere werkwijze. „Mensen van ons hebben daarom ook al stage gelopen bij de AH aan de Nieuwstraat.”

Nieuw avontuur

Voor het ondernemersechtpaar, beiden in de vijftig, betekent de overgang een nieuw avontuur. Herma was 17 en Klaas 21 toen ze in 1981 in Bornerbroek begonnen met een Mikromarkt. Via Westerhaar, waar ze ook een Mikromarkt runden, opende Sanders in 1989 de C1000 in het Windmolenbroek. In 2001 kwam daar De Schelfhorst bij. Samen met het personeel wordt het tijdperk van C1000 nu echter feestelijk afgesloten.

Foto: Klaas Sanders en zijn vrouw Herma in hun C1000-winkel. (Emiel Muijderman)